Costa Rica

Links

13-15 San José

C&C Travel: Costa Ricas charmerende hovedstad San José er med på 9 ud af 10 af vores Costa Rica rejser, og det er ikke uden grund! San José ligger på et højdedrag midt i landet og har et dejlig mildt klima. Arkitekturen du møder her er en sjov blanding af mellemamerikansk og spansk byggestil, og her er masser af smukke bygninger, spændende museer og hyggelige parker. Byen byder også på farverige markeder - deriblandt et "farmers market" i weekenden, hvor de lokale handler frugt og grønt i massevis. Alt her er stort og friskt, og hvis du spørger pænt, går du ikke ned på smagsprøver! "Plaza de la Cultura" er byens kulturelle centrum og har en skøn stemning. Her er masser af caféer, små butikker og boder samt gadesælgere, der blandt andet handler med indiansk tøj og tæpper. San Josés nattelivscenter hedder "El Pueblo", og her finder du mange forskellige slags restauranter, barer og natklubber. Prøv for eksempel den fantastiske nationalret Gallo Pinto, der består af en blanding af ris, bønner, løg og koriander. Dette er den mest almindelige spise, og kan således både bestilles til morgenmad og aftensmad - hvis du altså har lyst... San José er generelt en by, der deler vandene. Vil du bare gerne lande oven på den lange flyvetur og videre ud på eventyr i den costa ricanske natur, er en enkelt nat her nok. Vil du derimod gerne opleve lidt mere af byen og måske det omkringliggende kaffeland og den nærliggende vulkan, vil vi anbefale to nætter. Og så bør du helt sikkert opleve byen med en guide for at få det meste ud af den. Uanset hvad, så glem ikke at slå dig ned på en café med en kop god, costaricansk kaffe og nyd stemningen og livet i byen.

C&C Travel: Park Inn er et lækkert og anderledes højhushotel, der ligger omkring 20 minutters gang fra seværdighederne i centrum. Hele indretningen på hotellet er stilren og moderne, men det er udført på en sjov og stemningsfuld måde med masser af farver. De store, rene værelser har fine, farverige detaljer, og du kommer ikke til at mangle noget, for her er både fladskærms-TV og gratis internet. Du kan ose i den lækre poolbar, der har sjove, skæve møbler i alverdens farver, eller tage et dyp i poolen. Hvis du har ekstra meget energi, kan du også træne i det flotte træningslokale - så kan du også gå ombord i den lækre morgenmadsbuffet med god samvittighed.

15-18 Arenal

C&C Travel: Arenal er et af de mest besøgte områder på vores Costa Rica rejser! Vulkanen Arenal er et imponerende syn med sin flotte kegleform, der rejser sig imod himlen. I området omkring vulkanen kan du tage på vandretur i lava- landskabet eller bade i de varme kilder, der bliver opvarmet af vulkanen. Arenal har Costa Ricas bedste river rafting, både for begynderen og den mere øvede. Du kan glide stille og roligt gennem regnskoven i en såkaldt floating safari, eller du kan kaste dig ned af floden gennem kraftige strømfald. Du må heller ikke snyde dig selv for at prøve Arenal Hanging Bridges, der er en såkaldt skywalk - en vandring i skyerne. På et over 250 hektar stort område hænger der broer højt oppe mellem trækronerne. Gå langsomt den 4 kilometer lange tur og oplev den tætte og frodige regnskov på nærmeste hold. Overalt hører du lydene af tropiske fugle og vandfaldene, der risler gennem tæt natur - nogle steder har du endda udsigt til vulkanen. Hold øjnene åbne og kig efter skovens mange fugle og dyr. Aftenen kan du bruge i den lille by Fortuna, der ligger ved foden af vulkanen. Det er en hyggelig by, og på "hovedgaden" kan du finde små og gode restauranter.

C&C Travel: Volcano Lodge & Thermal Experience ligger ca. 10 minutters kørsel fra La Fortuna by. Hotellet har ca. 70 værelser, alle pæne og store med WiFI, TV og terrasse med udsigt til vulkanen. Stedet kan virke lidt motelagtigt, men her er rigtig hyggeligt og dejligt med 2 svømmepøler (1 voksen- og 1 børnepool) og en jacuzzi. Der er en restaurant i forlængelse af poolområdet og en dejlig morgenmadsbuffet.

18-22 Monteverde

C&C Travel: Monteverde, der betyder "det grønne bjerg", byder på helt enestående natur. Det er et overvældende, betagende og spændende sted i 1.200 - 1.600 meters højde - så højt oppe, at skyerne når helt ned mellem træerne. Naturreservatet Cloud Forest har taget navn derefter, og på dette 10.500 hektar store område kan du gå på hængebroer i trætoppene blandt tæt regnskov, vandfald, 2000 forskellige plante- og træarter, 100 forskellige pattedyr, 400 fuglearter og 1.200 forskellige slags padder og krybdyr.Det var i Monteverde, at Tarzan-svingturene, eller Canopy Tour, som det hedder officielt, startede. Med en masse udstyr på bliver du sendt ud på svæveture på en jernwire, der er spændt ud mellem skovens kæmpestore træer. Heroppe fra højderne kan du spejde ud over den grønne tågeskov - ufatteligt, dejligt, spændende og et godt adrenalin-kick! Det er noget ALLE skal prøve, uanset alder. Dagene kan også bruges på at besøge orkidehaven, der har over 400 forskellige arter. Eller måske skal du besøge flagermus-junglen - det skulle være meget spændende. Der arrangeres også udflugter til kaffefarme, eller du kan tage på en ridetur - mon ikke området her vil være fantastisk at opleve fra hesteryg? Træk i en sweater og et par lange bukser når mørket falder på, og tag med en professionel ranger ud på en twilight walk for at kigge efter dyr i mørket. Rundt omkring fanges skinnende øjne i lygternes skær - alt lige fra små frøer til store papegøjer betragter dig, mens du går rundt i den kølige skov. En meget stor naturoplevelse!

22-25 Manuel Antonio

C&C Travel: Manuel Antonio National Park er Costa Ricas mindste nationalpark, men dette til trods byder den på en fantastisk kombination af frodig regnskov med vandfald, lange sandstande og flotte koralrev. Vil du på eventyr inde i regnskoven, vil dygtige naturguider bringe dig gennem parken og fortælle om området og dyrelivet. Her er der mange dyr og grundet det høje besøgstal af turister i området, tager de menneskets tilstedeværelse ganske roligt. Det er derfor muligt at komme ganske tæt på dyrene og der er talrige forskellige arter: Rådyr, aber, vaskebjørne, næsebjørne, dovendyr, egern, for ikke at tale om de mange insekter, leguaner og fugle. Du kan også tage ud på havet og fiske, dykke, surfe eller på skildpadde- eller delfinsafari, hvor du spejder efter vilde delfiner, der springer legesyge rundt i havet. Nyd også livet på den skønne strand. Her er det ikke ualmindeligt, at du møder aber, dovendyr og vaskebjørne - nogle siger faktisk, at der er flere aber end mennesker her. Efter en lang dag fyldt med oplevelser kan du fordøje de mange indtryk på restauranten Costa Linda. På denne hyggelige restaurant får du dejlig, velsmagende mad. Husk at benytte dig af den gratis kaffe, og vær glad for, at man her bruger kaffekrus og ikke små espressokopper. Det er en klar fordel, og du vil forstå hvorfor, når først du har smagt den ægte costaricanske kaffe.

C&C Travel: Hotel Costa Verde er et lækkert og specielt sted, der ligger smukt ud til Stillehavet. Der er et par kilometer til en lille landsby og ca. et kvarters gang (ned ad bakke) til stranden og indgangen til Manuel Antonio Nationalpark. Værelserne er lækre, har tekøkkener og wifi-forbindelse. Der er fine udsigter fra hotellet og fra flere af værelserne. Du bor oppe ad klippesiden, så stedet er ikke ideelt for gangbesværede. Hotellet ligger tæt ved hovedvejen - særdeles praktisk, hvis du vil ind til byen, men den er altså desværre ikke helt lydløs. Her er 4 restauranter, hvoraf den ene er indrettet i et gammelt amerikansk militærfly, 3 pools, spa, massage og mulighed for yoga. Hotellets motto er: "Still more monkeys than people" og det holder stik!

25-26 San José

2019-01-08